Forside
/
Aktuelt
/
Overnatting langs Trehørningsvassdraget

Overnatting langs Trehørningsvassdraget

6.7.2021
av Asker og Bærum Vannverk

Med ferien i gang og strålende værmeldinger er det nok mange som kaster tursekken på ryggen og tar beina fatt ut i Bærumsmarka. Hengekøyeovernatting og SUP troner over nordmenns sommeraktiviteter i år – med god grunn. Det er derimot ikke fritt fram for aktivitet ved alle vann i Bærum og dette bør du være klar over hvis du planlegger tur langs Trehørningsvassdraget.

Overnatting langs Trehørningsvassdraget

Trehørningsvassdraget og skogen rundt er for mange et ukjent område i Bærum kommune. Her ligger Aurevann, drikkevannskilden til store deler av Bærums befolkning. Aurevann fylles med vann via Trehørningen, Byvann og Småvann og utgjør, sammen med nærliggende skog og bekker, nedbørsfeltet til drikkevannskilden. Felles for alle drikkevannskilder og deres nedbørsfelt er at de er vernet med restriksjoner for ferdsel og aktivitet. Det er selvfølgelig tillatt å gå til fots eller å sykle langs vassdraget, men for å slå leir må man holde seg minst 100 meter unna vannkanten eller 50 meter fra bekk. Dette gjelder alle vannene i nedbørsfeltet. Bading eller bruk av båt er heller ikke tillatt, og fisking er forbudt i Aurevann.

Dette betyr i praksis at det er veldig begrensede muligheter for overnatting og andre aktiviteter ved Aurevann, Småvann, Byvann og Trehørningen. Nå har vi fått nye skilt fra Bærum kommune som skal bidra med å holde denne informasjonen tilgjengelig for faste og nye turentusiaster i området. Med så mange flotte turdestinasjoner i Bærum håper vi dere tar med dere hengekøyene ut på tur, men hjelp oss å verne om drikkevannet - slå leir ved andre vann.

Vi ønsker dere en riktig god sommer og god tur!